Egyszerűen imádom a császármorzsát, anyukámat pedig már az őrületbe kergettem vele, mert ő egyébként utálja elkészíteni. Úgy alakult, hogy kb. 1,5 hónapja nem voltam otthon és nagyon megkívántam, de még sosem készítettem, de eldöntöttem, hogy itt az ideje. Csodák csodájára elsőre sikerült, nem égett meg, az állaga és az íze pedig isteni lett. :) Így hát gondoltam megosztom a receptet.
Hozzávalók:
- 100g búzadara
- 250 ml tel
- 7g liszt
- 1tk vaníliaesszencia
- 3db tojás szétválasztva
- 100g cukor
- reszelt citromhéj
- (tettem bele kb egy fél teáskanálnyi olajat is)
Elkészítés:
- A búzadarát és a tejet összekeverem, majd kicsit félreteszem, addig a többi hozzávalót előkészítem. (Az eredeti recept 1 órát ír, de fölösleges, 2 perc alatt megszívja magát.) Ha már a gríz megdagadt beleteszem a többi hozzávalót, a tojásfehérje kivételével. Alaposan összekeverem, majd a felvert habot óvatosan hozzáadom és addig keverem, amíg egyenletes tésztát nem kapunk.
- Ezután egy serpenyőt (elég nagyot) felforrósítok, majd egy kevés olajat öntök bele (kb fél evőkanálnyit) és beleöntöm a masszát. (Fontos, hogy kis/közepes lángon süssük!) Innentől kezdve már csak annyi a dolgom, hogy folyamatosan kevergessem, és ha szétesik darabokra kicsit megpirítsam a külsejét.
- Baracklekvárral és/vagy porcukorral tálalom
Ha teflon serpenyőben készítjük, akkor nem kell folyamatosan kevergetni, de az elején, amikor még folyékony állagú a massza még figyelni kell, mert a besűrűsödött tésztát mozgatni kell. Nagyon finom frissen is és hűtve is. (Mindennel együtt kb. 20 perc alatt elkészíthető.)
Jó étvágyat! :D