HTML

Amatőr Konyha

Nem könnyű az önálló élet, és ennek szerves részét képezi ugye az evés is. Mivel nem mindenki lehet elsőre mesterszakács, folyamatosan próbálkozni kell, így szeretném Veletek megosztani az én tapasztalataimat, receptjeimet . :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Kenyér helyett pászkakenyér!

2011.05.26. 09:56 pappdori

“A kovásztalan kenyér, vagyis a pászka (mácá, macesz, laska) volt a szegények és a rabszolgák kenyere. Nevezik nyomorúság kenyerének (lehem óni) is, hiszen a rabszolgasorban tengődő zsidóság ezt fogyasztotta napi eledelül. Az egyiptomi fogságból menekülő zsidóknak sem volt ideje és módja megkeleszteni a tésztát.” (Forrás: wikipedia)

 

 

Hozzávalók:

  • 5 evőkanál fehér búzaliszt,
  • 5 evőkanál teljes kiőrlésű búzaliszt
  • annyi víz, amennyiből lágy tésztát tudunk készíteni

Elkészítés:

  • A hozzávalókat összegyúrjuk, majd vékonyra sodorjuk, és egy sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Ropogósra sütjük.

Én személy szerint, nem szoktam pászkát sütni, mert nem mindenhez passzol, tehát inkább csak könnyű reggeliként és vacsoraként fogyasztom. Nálam mindig van itthon, mert ha elfogy a kenyér, vagy ha váratlanul érkezik valaki, akkor ő lesz a "beugró".

Íze nincs sok, sőt szinte semmi, ezért valamivel meg szoktam kenni, vajkrémmel, vagy sajttal és zöldséggel eszem, nagyon finom így együtt. Mai reggeli: pászkakenyér füstölt sajtkrémmel, paradicsommal, pici bazsalikommal megszórva. :)

Szólj hozzá!

Címkék: kenyér recept egyszerű szendvics pászka

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr282933607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása