HTML

Amatőr Konyha

Nem könnyű az önálló élet, és ennek szerves részét képezi ugye az evés is. Mivel nem mindenki lehet elsőre mesterszakács, folyamatosan próbálkozni kell, így szeretném Veletek megosztani az én tapasztalataimat, receptjeimet . :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Bodzaszörp

2011.05.26. 10:59 pappdori

Nem ismerek olyan embert, aki ne szeretné a bodzaszörpöt. Nyáron a forróságban eszméletlenül jól esik egy jó hideg, fanyarkás de mégis édes, selymes ízű ital. Nos ehhez is van egy receptem, ami igazából a bodza ital leírása, de ez alapján nagyon könnyen készíthetünk belőle szörpöt, csak a felhasznált vízmennyiséget kell radikálisan csökkenteni. (Bevallom, megpróbáltam a szörpöt, de az annyira nem jött be, mint amit most megosztok veletek.)

 

 

Hozzávalók a Bodza Italhoz:

  • 8-10db nagy bodzavirág
  • 1kg cukor (igen ez nagyon sok, ettől édes lesz, de aki nem annyira édesszájú annak olyan 65-70dkg-ot javasolnék, vagy mézet)
  • 8l víz
  • 1db lime felszeletelve
  • 3-4db citrom felszeletelve
  • 1dkg citromsav/citrompótló
  • 1dl fehérborecet

Elkészítés:

  • A virágokat alaposan, de gyengéden meg kell mosni, hogy ne maradjanak benne gonosz bogarak, ezután egy kb. 10 literes edénybe/fazékba/befőttesüvegbe beleteszünk mindent és félretesszük. (Lehetőleg ne a tűző napra, hanem mondjuk spájzba.) Figyelni kell arra, hogy naponta legalább egyszer alaposan át kell keverni, és 3-4 nap után - persze csak kóstolás után - le lehet szűrni és fogyasztani. (Hűtőben kell tárolni, de ez nyáron egyértelmű.)

 

Hosszú idő mire elkészül, de megéri! :)

Szólj hozzá!

Címkék: ital nyár bodza üdítő szörp hűsítő

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr482933754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása