HTML

Amatőr Konyha

Nem könnyű az önálló élet, és ennek szerves részét képezi ugye az evés is. Mivel nem mindenki lehet elsőre mesterszakács, folyamatosan próbálkozni kell, így szeretném Veletek megosztani az én tapasztalataimat, receptjeimet . :)

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Húsleves

2011.05.28. 14:17 pappdori

Mindig félek, amikor nekiállok levest főzni, pedig nagyon nem kell, csak még nekem sincs akkora tapasztalatom ebben. Egy levest nem lehet elrontani (már ha ehető dolgokat pakolunk bele). A hétvégére húslevest főztem, hát eléggé olyan "mindent bele" módra, szóval a mennyiségeket nem néztem, de egy 2,5 literes lábos tele lett.

Hozzávalók:

  • csirkehusi, bármilyen része jöhet, én most a szárnyát főztem meg kb. 8darabot*
  • 1 bögrényi zöldborsó
  • 3db sárgarépa feldarabolva
  • 2db (kicsi) fehérrépa
  • 1db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem (lehet használni zellerlevelet is) 
  • 1db tyúkhús leveskocka (a marhahús leveskockától is ugyanolyan finom)
  • só, bors, vegeta, ErősPista
  • tészta
  • (finomabb lesz tőle ha belefőzünk egy fél fej karalábét is)

Elkészítés:

  • minden hozzávalót megmosok jó alaposan, a husikat is, és pl. a szárnyak esetében jól meg kell nézni, hogy nincsenek-e rajtuk tollak/pihék
  • a hagymát félbe vágom, és az egyik felet felkockázom jó apróra, majd elkezdem pirítani, addig fel tudom vágni a többi zöldséget is, illetve a petrezselyem levélkéit apróra vágom, a szárát pedig összekötözöm
  • ha már üveges, rádobom a husikat, összesütöm egy picit, majd a petrezselyem leveleit is hozzájuk adom
  • pár perc után felöntöm vízzel, hogy tele legyen a lábos, hozzáadom a leveskockát és a borsó kivételével a többi zöldséget is
  • hagyom őket, amíg a hús nagyjából meg nem fő, ezután mehet bele a borsó is, majd ha az is megpuhult, és a husi is kész, akkor kész a leves (ilyenkor én már ki szoktam venni a szétfőtt hagymát fokhagymákat petrezselyemszárat)
  • mielőtt elzárom azért megkóstolom, hogy az ízesítés megfelelő-e, ilyenkor lehet korrigálni

*a csirkeszárnyakról le szoktam vágni a mini combokat, és most eltettem a fagyasztóba, majd később jó lesz még

Én a tésztát jobban szeretem, mint a grízgaluskát, de azt is külön főzöm meg, mert 1. beszívja magába a levest, 2. alig lehet úgy kiszedni :)

Sajnos elfelejtettem a tálalásról fényképet készíteni, csak a főzési fázisról van 2 fotóm, de így is jól látszanak a hozzávalók, és az, hogy a végén a teljesen főtt hús már feljön a leves tetejére. :) És persze nincs is jobb a főlő húsleves illatánál, amikor lehet kicsit nosztalgiázni. ;)

Jó étvágyat! :)

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: leves hús borsó csirkeszárny húsleves zöldségek

A bejegyzés trackback címe:

https://amatorkonyha.blog.hu/api/trackback/id/tr312938779

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Nagy Zsófia | PALACSINTA 2011.05.28. 16:02:30

Gondban van a tészta tündérFérjhez megy a lányaNézegeti varázskönyvétMit ad vacsorára Sütök pettyes palacsintátKezdődjék a mókaTojássárga napkorongjátLágyítsa a szóda Fél liter tej kevés cukorSzakadjon a lisztesőÖlbe veszi merőkanálForró olaj éget...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása